Ecological ribbons cords and table decoration

Duurzame verpakking wordt een hogere prioriteit voor zowel merken als consumenten – nu meer dan ooit tevoren. Simpel gezegd is het een verpakking die na verloop van tijd de milieuvoetafdruk verkleint. Vivant draagt hier op verschillende manieren aan bij:

Ingrediënten: Door te kiezen voor 100% gerecyclede of onbewerkte materialen.

Herbruikbaarheid: Het creëren van een circulaire economie rond de verpakking en artikelen, waardoor de levenscyclus en bruikbaarheid wordt verlengd.

Recyclen & upcyclen: Van restanten maakt Vivant iets wat weer bruikbaar en mooi is.

 100% natuurlijke ingrediënten

Binnen ons assortiment hebben we een aantal opties van natuurlijke materialen om te verkiezen boven bijvoorbeeld polyester. Dit bieden we aan in papier (vellen en rollen), maar ook in linten en ander decoratie materiaal. Banana paper, Silk paper, Carat paper & Mulberry Raw & Mulberry Grid, Ferro en Handmade paper bestaan uit vezels van de bananenplant en/of mulberry pulp. De pulp wordt gemaakt van jonge en snelgroeiende scheuten van de moerbeiboom, met het oog op het behoud van de oorspronkelijke bomen. Ook heeft Vivant natuurlijke linten en koorden zoals: Malang ribbon, Revi ribbon, Papery ribbon, Paper twist cord, Papery cord, Seagrass, Flaxcord & Polished Hemp. Op zoek naar ecologische tafeldecoratie? Ook daarvoor hebben we een aantal stijlvolle opties: Bijvoorbeeld Raphi en Bakari  besteksleeves en placemats.

Herbruikbaarheid

Er zijn een aantal verpakkingsartikelen die je na ontvangst opnieuw kunt gebruiken als verpakking, maar ook op andere manieren inzetbaar zijn. Zo kun je een Cotton heart box, Grid box of een Vance round box ook nog gebruiken als opberg doosje. Dus èn een leuke manier om iets te verpakken èn een toevoeging aan je interieur! Verder hebben we ook de Wish bottle decoration. Met dit artikel kun je je dierbaren een lieve boodschap schenken. Daarna is het nog te gebruiken als armbandje of accessoire. Je kunt het bijvoorbeeld aan je tas hangen.

Recycled silk fiber balls, Wish bottle and Re-use cord

Recyclen & upcyclen

Vivant maakt voor haar linten gebruik van papieren flenzen die hergebruikt en recycled kunnen worden. We zorgen er niet alleen voor dat materiaal gerecycled wordt, maar ook upcyclen speelt een steeds belangrijkere rol. Van restanten iets maken wat weer bruikbaar en mooi is. Binnen ons assortiment hebben we bijvoorbeeld Recycled silk lint, Recycled silk fiber balls en Re-use cord.

Recycled silk

Alle restanten zijde (met name van de sari) worden verzameld en gesneden op een gewenste breedte. Daarna worden smalle stroken aan elkaar genaaid en indien gewenst nog in een kleur geverfd. Zo ontstaat een lint bestaande uit zijde resten die anders weggegooid zouden worden.

Recycled silk fiber balls

Zijden stofrestanten worden in reepjes gesneden, gebroken en vervolgens gekaard. Tijdens het kaarden worden de relatief korte vezels voorbereid om gesponnen te worden. De vezels worden eerst gereinigd, ontward en samengevoegd met behulp van een kam met kleine spijkertjes (kaarde). Na dit proces kan het tot garen getrokken en gesponnen worden. Kijk voor meer informatie over de Recycled silk fiber balls naar: https://www.vivantdecorations.com/recycledsilkfiberballs/

 Re-use cord

Stukken garens die afgeknipt of afgekeurd zijn, kunnen bij fabrieken niet meer gebruikt worden. Deze garens worden verzameld en samen met andere garens opgedraaid tot een ‘nieuw’ koord. Zo wordt van restmateriaal weer een mooi product ontwikkeld.

“Do something green today!”

Meer over deze producten weten of geïnteresseerd in de rest van de collecties? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje op onze Webshop, InstagramPinterest en Facebook.

Pin It on Pinterest

Share This