DIY recycled silk fiber balls

Ons nieuwe artikel “Recycled silk fiber balls”  bestaat niet alleen uit prachtige vezels, maar er zit ook een fascinerend verhaal achter zijn oorsprong. Het kan gebruikt worden in zoveel verschillende projecten, van klassieke handwerktechnieken zoals breien en haken, tot trendy DIY-projecten, sieraden, cadeauverpakkingen en bloemstukken.

Hoe wordt het gemaakt?

Zijden stofrestanten worden in reepjes gesneden, gebroken en vervolgens gekaard. Tijdens het kaarden worden de relatief korte vezels voorbereid om gesponnen te worden. De vezels worden eerst gereinigd, ontward en samengevoegd met behulp van een kam met kleine spijkertjes (kaarde). Na dit proces kan het tot garen getrokken en gesponnen worden. En zo ontstaan onze Recycled silk fiber balls!

 

Recycled silk fiber balls

Bloemdecoraties

Boeketten en andere bloemstukken zijn heel makkelijk op te leuken met recycled silk. Wikkel bijvoorbeeld een zachte kleur zoals crème om een boeket. Zo maak je het geheel toch nét wat specialer! Je kunt natuurlijk ook voor een fellere kleur zoals fuchsia, oranje, rood of groen gaan, om je bos bloemen meer te laten spreken.

Bloempotten en vazen kun je ook heel leuk decoreren! Verwerk het garen bijvoorbeeld in een weefsel, haakwerk of breisel. Zo kun je verschillende kleuren met elkaar combineren. Creëer een licht-donker contrast door kleuren zoals crème en aubergine samen te voegen voor een stoere uitstraling of ga voor een echte zomerse sfeer met de kleurrijke opties recycled silk.

Wandcreaties

Geef je interieur een persoonlijke touch door zelf een wandversiering te maken. Gebruik verschillende kleuren Recycled silk fiber in combinatie met andere materialen die bij je interieur passen. Droogbloemen zijn de trend van het moment. Ook erg leuk om deze toe te voegen aan je versiering! Knoop het Flashy cord hier en daar erdoor voor een ‘golden touch’. Al met al een verrijking voor binnen en buiten.

Laat je creativiteit de vrije loop!

Meer over deze producten weten of geïnteresseerd in de rest van de collecties? Neem dan contact met ons op of neem een kijkje op onze Webshop, Instagram, Pinterest en Facebook.

 

 

Pin It on Pinterest

Share This