Cotton twist / Koorden

Cotton twist koord: een dun of dik getwijnd tweekleurig katoen koord voor functioneel en hobby gebruik. Dit katoen touw is ook wel beter bekend als kooktouw of bakkerstouw. Het is een touw uit de Basic koorden collectie van Vivant.

Cotton twist cord (art. 1047) wordt onder andere aangekocht door kookwinkels, zoetwaren branche en restaurants als touw om mee te koken of bakken. De traditionele kleuren van het kooktouw zijn rood-wit, groen-wit, blauw-wit en zwart-wit. Het wordt gebruikt bij het opbinden van vlees, dichtbinden van kruidenzakjes en als koord om verpakkingen van koekjes en gebak. Door de contrasterende kleuren van dit getwijnde koordje is het altijd snel terug te vinden in bereide etenswaren.

Verder wordt het koord ook veel voor decoratieve en hobby toepassingen gebruikt als koordje aan cadeaulabels, als bindkoordje voor bloemen en verwerkt als strikjes om theelichthouders of potjes. Omdat het koord in veel kleuren voorradig is en veelzijdig in gebruik is het een dankbaar gebruiks- en hobby touw.

Cotton twist is alom bekend in de traditionele kleuren maar ook bij Vivant verkrijgbaar in kerstkleuren en snoepkleuren. U kunt kiezen uit een kleurlijn van 9 kleuren met wit als basiskleur. De kleine rolletjes touw met 2 mm x 50 meter opmaak zijn leuk om te zien. De keuze voor een konische kraftpapieren cone als opmaak voor de 2 mm x 500 meter zorgt voor een authentieke uitstraling van het touw. De koorden van 6 mm en 20 mm diameter zijn opgerold in een bundel.

Pin It on Pinterest

Share This