Cotton twist (bakkerstouw) / Koorden

Cotton twist koord: een dun of dik getwijnd tweekleurig koord van zuiver katoen voor al uw functioneel en hobby gebruik. In de traditionele kleuren is het Cotton twist cord beter bekend als keukentouw of bakkerstouw. Het is een koord uit de Basic koorden collectie van Vivant.

Cotton twist cord (art. 1047) wordt onder andere aangekocht in de voedingsindustrie, zoetwaren branche en in kookwinkels als touw om mee te koken of bakken. De traditionele kleuren van het kooktouw zijn rood-wit, groen-wit, blauw-wit en zwart-wit. Het wordt gebruikt bij het opbinden van rollades, dichtbinden van kruidenbuideltjes en bij verpakking van koekjes en gebak. Door het contrast van het getwijnde koordje is het altijd snel terug te vinden in bereid voedsel.

Verder wordt het koord ook veel voor decoratieve en hobby toepassingen gebruikt als koordje aan cadeaulabels, om mee te macrameeën en verwerkt als strikjes om theelichthouders of potjes. Omdat het koord in veel kleuren voorradig is en veelzijdig in gebruik is het een dankbaar gebruiks- en hobby touw.

Cotton twist is alom bekend in de traditionele kleuren maar ook bij Vivant verkrijgbaar in snoep- en kerstkleuren. U kunt kiezen uit een kleurlijn van 9 kleuren met wit steeds als basiskleur. De kleine spoeltjes met 2 mm x 50 meter opmaak zijn leuk om te zien. De keuze voor een konische kraftpapieren spoel als opmaak voor de 2 mm x 500 meter zorgt voor een authentieke uitstraling van het touw. De koorden van 6 mm en 20 mm dikte zijn opgerold in een bundel.

Pin It on Pinterest

Share This